Uw browser is verouderd.

DEKRA en Argenta breiden samenwerking uit

Argenta in zee met DEKRA Automotive en Innovation Group voor schadeafhandeling in Auto

10. mei 2018

DEKRA, expert in schadebeheer, breidt zijn samenwerking met Argenta vanaf 1 mei 2018 verder uit. Nadat DEKRA al exclusiviteit had voor de schade-expertises in Brand van Argent, slaan beide partijen - samen met Innovation Group - de handen in elkaar voor de schade-expertises in Auto.

Argenta is een bank- en verzekerinsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg, en richt zich op gezinnen. De kern van zijn activiteiten bestaat uit het aanbieden van spaar- en beleggingsproducten, kredieten en verzekeringen. Vandaag is Argenta de op vier na grootste bankinstelling in België.

De bank- en verzekeringsgroep besloot eind 2017 om zijn schade-expertises in Auto, net als die in het kader van de polissen Verzekerd Wonen en Verzekerd Wonen +, aan één bureau toe te kennen. De bureaus waarmee het op dat moment al samenwerkte, namen deel aan de pitch. DEKRA kon Argenta overtuigen dankzij een combinatie van verschillende factoren. “Niet zozeer de prijs van DEKRA gaf de doorslag, als wel de garantie op een piekfijne dienstverlening. Plus het vooruitzicht om innovaties in onze schadeafhandeling in te voeren, teneinde nog beter aan de verwachtingen van de klanten te beantwoorden. Mede doordat DEKRA vandaag al beschikt over de technologische middelen om niet elke keer ter plaatse te moeten gaan voor een expertise. Dat verhoogt niet alleen de snelheid waarmee een schadegeval kan geregeld worden, maar het is ook een duurzame oplossing omdat de verplaatsingen beperkt worden, dat zijn voor Argenta doorslaggevende factoren”, zegt Deen Ovart, Manager Klantenservice Verzekeringen van Argenta.

Bij DEKRA zijn we alvast overtuigd van een goede en efficiënte samenwerking. “We houden sterk aan een partnership in de ware betekenis van het woord, en hebben samen met Argenta de voorbije jaren in Brand aangetoond dat het werkt. Je denkt samen na over hoe het schaderegelingsproces zo efficiënt mogelijk georganiseerd kan worden, hoe de communicatie met de klant optimaal kan verlopen, hoe en waar nieuwe technologieën zoals video-expertise kunnen ingezet worden. In Auto zijn we het grootste expertisebureau op de Belgische markt. We hebben met andere woorden de schaalgrootte en de ervaring om te beantwoorden aan de zeer goed uitgewerkte KPI’s van Argenta”, aldus Maarten Moens, Chief Operations Officer van DEKRA.

Contact

Tilman Vögele-Ebering

separator
+49.711.7861-2122
separator
separator

Fax +49.711.7861-742122

Terug naar overzicht