DEKRA SE breidt bestuur uit met nieuwe bestuursrollen

Petra Finke en Peter Laursen benoemd tot CDO en COO

06 apr 2023 Corporate
DEKRA heeft vandaag twee nieuwe leden van de Raad van Bestuur benoemd: Petra Finke (55) treedt op 1 juli 2023 in dienst als Chief Digitalization Officer (CDO). Peter Laursen (47) zal met onmiddellijke ingang de rol van Chief Operation Officer (COO) gaan vervullen. Samen met Stan Zurkiewicz als CEO en Wolfgang Linsenmaier als CFO maken de nieuw benoemde leden de Raad van Bestuur van DEKRA SE compleet.
  • De recente benoemingen komen voort uit belangrijke wijzigingen die DEKRA doorvoerde in de samenstelling van de Raad van Bestuur en de organisatie, met als doel het versneld uitvoeren van de digitale transformatie en de Focusstrategie 2025.
  • De nieuw gecreëerde CDO-functie zal zich richten op het verbeteren van DEKRA's bestaande dienstenportfolio en het introduceren van nieuwe geavanceerde digitale diensten.
  • De nieuw gecreëerde COO-functie is gericht op het versterken van de wereldwijde positie van DEKRA, het verbeteren van de bedrijfsresultaten en het beter voorzien in de behoeften van klanten over de hele wereld.
Petra Finke (55) heeft ruim 20 jaar gewerkt bij de Rhenus Group. Als Global CIO Rhenus Freight Logistics en CEO van Rhenus Freight Network GmbH was zij verantwoordelijk voor IT en digitalisering. In deze rol leidde ze met succes de transformatie van het versnipperde IT- en proceslandschap van het bedrijf naar een cloud based, digitaal ecosysteem. In haar nieuwe rol als CDO van DEKRA zal Finke bijdragen aan DEKRA’s doelstelling om het potentieel van digitalisering volledig te benutten. DEKRA verwacht dat digitale diensten een cruciale rol zullen spelen in de TIC-industrie (Testing, Inspection and Certification) en wil haar dienstenportfolio daar steeds beter op afstemmen. Finke zal zich richten op het verbeteren van bestaande diensten en het creëren van diensten voor de focusgebieden future mobility, sustainability en cyber security door het gebruik van geavanceerde technologie zoals AI en diensten op afstand.
Peter Laursen (47) is al 10 jaar werkzaam bij DEKRA. In die tijd heeft hij het dienstenaanbod aanzienlijk uitgebreid, met als resultaat een forse omzetgroei. Als verantwoordelijke voor de regio Noordwest-Europa heeft hij met succes ondermaats presterende bedrijven weer winstgevend gemaakt, ondanks externe uitdagingen, zoals de huidige geopolitieke situatie en inflatie en knelpunten in de toeleveringsketen. Als nieuwe COO van DEKRA is hij verantwoordelijk voor Group Marketing & Sales en DEKRA-bedrijven en activiteiten in 60 landen op alle continenten. Samen met hen zal hij het sterke dienstenportfolio van DEKRA afstemmen op de regionale eisen en werken aan de strategische en financiële ambities van de regio's.
Stefan Kölbl, voorzitter van de Raad van Commissarissen van DEKRA: "De visie van DEKRA is om wereldwijd toonaangevend te zijn op het gebied van veiligheid, beveiliging en duurzaamheid. De nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur is bedoeld om onze strategische groeiplannen te bevorderen en de uitvoering ervan te versnellen. Petra Finke en Peter Laursen zijn de perfecte kandidaten voor de nieuwe bestuursfuncties, en we zijn blij hen te mogen verwelkomen."
"Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met Petra Finke en Peter Laursen om de beste klantervaring in onze sector te leveren, over de hele wereld. Hun leiderschapskwaliteiten, expertise en staat van dienst zullen van onschatbare waarde zijn terwijl we ons bedrijf blijven ontwikkelen en onze digitale transformatie versnellen", aldus Stan Zurkiewicz, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van DEKRA.