Solvabiliteitsonderzoek

Krijg meer inzicht in uw cliënt

Dankzij een solvabiliteitsonderzoek zijn we in staat om de recuperatie- en betalingsmogelijkheden van uw dossier beter in te schatten en gaan we de capaciteit van de debiteur na tot het nakomen van zijn financiële verplichtingen. Daarbij nemen we een adviserende en bemiddelende rol op met als ultieme doel een correct nageleefd afbetalingsplan.
Een solvabiliteitsonderzoek uitvoeren doen we vooral voor verzekeraars in het kader van een invorderingsdossier. Het traject wordt bepaald in functie van het profiel van de debiteur. Onze opdracht begint bij de identificatie van de debiteur, gevolgd door een socio-economisch onderzoek van de financiële draagkracht en solvabiliteit. Op basis van onze rapportage kan u vervolgens beslissen of u al dan niet start met een verhaalprocedure.
Naast een ruime ervaring in invorderingsdossiers, kunt u bij DEKRA Investigations ook terecht voor gespecialiseerde dossiers. Onze ervaren onderzoekers halen vaak informatie uit de kleinste details, waardoor we erin slagen om hoge inningspercentages te bereiken. Onze kennis over de solvabiliteit van uw klant zetten we om naar concrete informatie die u helpt om de juiste aanpak te kiezen voor uw vordering.
Kredietwaardigheidsonderzoek
Gaat u in zee met een nieuwe zakenpartner, klant of leverancier? Ook dan is het essentieel om te weten of uw zakelijke relatie wel aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Wij kunnen voor u nagaan wat de kredietwaardigheid van een onderneming is. Aan de hand van up-to-date financiële informatie (analyse van oprichtingsakte, jaarverslagen, publicaties…) geven wij een advies over de solvabiliteit van uw toekomstige klant, handelspartner of investeerder - zodat u een geïnformeerde beslissing kunt nemen.
U wenst meer informatie over solvabiliteitsonderzoek?
Contacteer ons
DEKRA Belgium NV - Afd. Investigations

Leuvensesteenweg 510 bus 4/30

1930 Zaventem