Conformiteitsbeoordelingsinstantie (CAB) voor veiligheidsgerelateerde voertuiggegevens

DEKRA geaccrediteerd voor SERMI certificering

28 feb 2024 Audit / Automotive

DEKRA is officieel geaccrediteerd als conformiteitsbeoordelingsinstantie ( CAB, Conformity Assessment Body ) voor het SERMI-schema. SERMI biedt merkonafhankelijke autobedrijven toegang tot veiligheidsgerelateerde reparatie- en onderhoudsinformatie ( RMI, Repair and Maintenance Information) voor motorvoertuigen. De startdatum van SERMI in de meeste Europese landen is 1 april 2024.

SERMI staat voor ‘Security Related Vehicle Repair and Maintenance Information’. Het systeem biedt een beoordelings- en certificeringsschema dat leveranciers en onafhankelijke werkplaatsen nodig hebben om met veiligheidsgerelateerde RMI te kunnen werken - bijvoorbeeld met betrekking tot diefstalpreventie. Dit certificaat vervangt de aparte toegang tot beveiligingssoftware van autofabrikanten.
Als een CAB voor SERMI-certificering voert DEKRA goedkeurings- en autorisatie-inspecties uit. Zodra de conformiteitsbeoordeling is voltooid, sturen de DEKRA-auditors de vereiste testdocumentatie naar het SERMI Trust Center voor verwerking. Na een succesvolle autorisatie ontvangt de aanvrager een digitale identiteit en de SERMI-certificering van DEKRA, die toegang geeft tot de informatieportalen van de fabrikanten.
Ook in België zijn we druk bezig met het opzetten van SERMI certificering. Meer informatie volgt snel, maar indien u interesse hebt, kan u via deze link uw contactgegevens al nalaten zodat we u verder rechtstreeks kunnen informeren.